Вільне життя

Військові в АТО смакують тушонкою з Шумська

Изображение 019

Про це під час зустрічі з журналістами розповіли учасники волонтерської групи громадської організації «Схід та Захід єдині».


— Перші спроби приготувати тушонку з кабана, якого нам дало фермерське господарство, ми зробили у жовтні, — пригадує координатор групи на Шумщині і півночі Тернопілля Володимир Каніщев. — Використовували різні наповнювачі: гречку, горох, рис, квасолю, перловку. Тепер готуємо і паштети, зимою робили також кров’янку та інші ковбаси. Тобто у нас безвідхідне виробництво — з кабана залишаються тільки кістки.

За весь час такої волонтерської діяльності краяни відправили на схід більше 24 тисяч банок тушонки. Цифра не точна, бо підсумували лише кількість закупленої тари, не враховуючи принесеної людьми. Над виготовленням продукції працює 25 чоловіків. Допомагають і рідні — дружини та діти.

Изображение 026

— Вони здебільшого приходять на процес фасування. Спочатку беремо у магазинах картонні ящички, а потім кожну баночку треба перекласти та обгорнути, щоб вона доїхала по наших дорогах до місця призначення. Також клеять наклейки, якщо ті є в наявності. Це все — копітка робота дітей від семи до шістнадцяти років. Залучаємо до співпраці і школи, — каже шумський волонтер групи громадської організації «Схід та Захід єдині» Валерій Нагиналюк.

На фото: Володимир Каніщев та Валерій Нагиналюк; продукція їхнього виробництва поруч із держпайком.

Фото авторки

Loading...

Про автора

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини