Вільне життя

Класичні козинаки

0,5 кг горіхів (арахіс, соняшникове насіння, мигдаль, горіхи волоські, лісові);

0,5 кг меду;

2 ч. ложки цукру.

Горіхи почистити, подрібнити і обсмажити на сухій сковорідці. В окремому посуді ретельно змішати мед і цукор, поставити на плиту на середній вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Зняти з вогню і вистудити. Так повторити тричі. Солодка маса повинна перетворитися на густий медовий сироп.

Коли мед закипить утретє, додати в цю масу горіхи і варити ще 10 хвилин, постійно помішуючи. Дерев’яну дошку змочити водою, викласти на неї медово-горіхову масу і розкачувати змоченою водою качалкою в рівний пласт. Відтак гострим ножем вирізати ромби і скласти на тарілку.

Порада

  • Щоб козинаки не злиплися, перекласти їх пергаментом

Фото з вільних джерел

Loading...

Про автора

Лілія Костишин

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини