Вільне життя

Пляцок багато не вартує

Кожен раз сі дивую з наших суддів, які умудряютьсі відпускати хабарників за якийсь мізер. Вкрав хлоп мільйон, заплатив пів, а на решту жиє, насвистуючи. Я б і собі так хтів. Правда, якби хоць хтось той мільйон дав…

Слухайте, а хабарником бути вигідно. Ну, пошпетят тебе трошка, на камери познімають, «звіздою» станеш. Люди побалакают-побалакают та й забудут. А тобі і гроші сі лишат, і трошка зв’язків. Греби си далі. І то так мало не на кожнім кроці. Я вже си думав, же буду список вести, кого з тих, же злапали на хабарі, посадили, кого відпустили, а про кого і словом не обмовилися, бо… не злапали.

Державі то вигідно, певно, бо ж постійно живі гроші є. А що людям казати, які страждают ні за цапову душу? Он прийшли ви за довідкою, вами покрутили-покрутили. Нарешті ви не витримали і гроші дали. Ну, якщо злапали чиновничка з вашим хабарем, то добре. А як нє? Прийдете другий раз — і знов будете платили. А навіть як його потрисут, то всьо їдно через якийсь час хтось другий буде себе за кишені лапати. Цирк нє? То те саме, якби вам пляцок сі не вдав, а я другим пробував від вас, обурених і злосних, сі відкупити. Але пляцок великих грошей не вартує.

До речі, про пляцок, який сі вдасть, навіть якщо ви печете так, як плаває сокира.

Купуєте зо 20─30 штук печива до чаю, 250 грам сира, надибуєте зо п’ять столових лижок сметани (корови теперка туго сі доят через тую спеку), мелете три столових ложки цукрової пудри. Ще запасітьсі 100 грамами масла, кількома чорносливами, лижкою-двома какао і капку меленої натуральної кави для помазушки.

Сир тра перемішати з цукровою пудрою і сметаною. Можна, якщо хочете, навіть міксером збити, но на малій скорості. Тоди додати масло. Окремо попарити чорнослив і порізати на дрібонько. Далі вистелити пергаментний папір на бляшку. На него викласти шар печива (я пробував спершу обмачати його в каві, аби трошки зм’якло), наверха викласти трошка сирної маси, потім ─ кілька чорносливів. Далі знов виставити печиво, на него — сир, чорнослив. Наостатку викладіт печивом усю поверхню. Тоди вийміть із бляшки «торт» і залишками сирного крему вимастіт боки. Посипте їх кришками від печива, вимішаними з какао. Дайте настоятися тортику дві-три години, заваріт чаю чи компоту і вйо наминати.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Новини

Підписка на новини