Вільне життя

Шоколадно-апельсинові пальчики

5112

Шкірки з трьох апельсинів;

200 г цукру;

100 г чорного шоколаду;

5 г масла.

Апельсини вимити, порізати четвертинками, видалити м’якоть. Апельсинові шкірки порізати тонкими смужками вздовж завширшки 4—5 мм. Якщо в апельсинів дуже товсті білі «нутрощі», акуратно зрізати їх кінчиком ножа. Закип’ятити 2 скл. води і проварити в них шкірочки 2—3 хв., відкинути на друшляк, промити холодною водою, воду злити. Повторити цю процедуру ще раз для того, щоб позбутися гіркоти.

Потім засипати в каструлю цукор, залити 200 мл води. Поставити на вогонь, довести до кипіння, помішуючи. Щойно цукор повністю розчиниться, вогонь зменшити до мінімуму, викласти в сироп шкірки і варити їх близько години, періодично помішуючи і стежачи за кількістю сиропу в каструлі. До кінця варіння сироп повинен повністю виваритися.

Акуратно викласти шкірочки на пергамент (по одній, струшуючи надлишки сиропу в каструлю, найзручніше це робити пінцетом) так, щоб вони не стикалися одна з одною. У такому вигляді дати їм повністю охолонути.

Шоколад розтопити на водяній бані або на дуже повільному вогні зі шматочком масла. Перемішати до однорідного стану. Озброївшись пінцетом, по одній вмочувати шкірки в шоколадну глазур і викладати на аркуш пергаменту. Дати «схопитися» при кімнатній температурі, потім прибрати в холодильник до повного застигання.

Секрет

  • Готова шоколадна глазур тут не підійде — вона моментально схоплюється і застигає, доведеться підігрівати її буквально після кожної шкірочки.
  • Не треба намагатися повністю зрізати білі перетинки апельсинів. Щонайменше 3—4 мм такої м’якоті потрібно залишити, інакше при варінні шкірки перетворяться на джем.

Фото з вільних джерел

Loading...

Про автора

Лілія Костишин

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини