Вільне життя

Моркву їм у зуби…

7001

Дивувалися люди, як то зек може президентом стати. А я вам скажу, же якби каждого злодія в тюрму садили, то в нас таких зеків було би отого скілько.

Бо навчилися за Союзу й москалів красти, а теперка спробуй-но відучи. Де тілько що лежить легко, то свиснуть. І навіть як тяжко лежить, то зроблять те саме.

Згадавім си, як раз поїхали мої сусіди бараболю копати. Трохи земля висохла, з болота вичухалася, то вирішили люди попорпатися на городі. Приїхали, аж глядь — на 30 сотках їм якийсь добродій вискуб усю капусту, всю моркву з червоним буряком, фасолю (лишив, правда, зогнилу, певно, на розмножок). Не забув і за бараболі: по рядках такі сліди, гейби там кенгуру скакало. Люди за голову злапалися. Мають їден город, бо не годен обробляти більше, всі ж бо як не на роботі, то в школі, батьки слабують. І якесь «ге» пішло та й почистило город. По сусідству дивляться, як і там попаслася якась худоба. Кукурудзу виламала, тілько патики лишила на пні. І так всю загінку городів поскубали. Ото людиська, нє? Цілий рік ходи коло тої городини, закім вродить, а тут тобі прийде якась непотріб та й все вискубе. І то вже не перший раз таке чую. Минулого року одному чоловіку на городі взагалі всю бараболю видерли, навіть бадилля не лишили. А ще була оказія, же червоний буряк, якого газда мав мало не третину городчика, обчинили просто на полі. Гичку тільки лишили, а сам буряк забрали. Ото наглість!

І що з такими нелюдами тре робити? Рискаль на плечі прив’язати, руки перевеслом обмотати, мішок на голову, а моркву в зуби. Ото згадав си, же маю рецепта салату «Морквини», якого надіслала мені пані Оксана Кравець зо Зборова. От такі смаколики треба тілько для чесних людей рихтувати. А нечесні й сирими немитими морквочками обійдуться.

Отже, берете півкіля листкового тіста, ріжете його смужечками та й крутите довкола конусів для круасанів. Конуси не забудьте жовтком змастити. Тую заготовку випікаєте в духовці, аби зарум’янилося легонько. Тоді остуджуєте і начинаєте таким салатом: два яєчка зваріть, потріть на дрібній тертці (як на буряк), ще дотріть два плавлених сирки, вдусіть два зубчики часнику, втрусіть трошка перцю зо сіллю, аби файно смакувало, заправте майонезом. Зверху в такую «морквину» вставте галузку петрушки.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Вільне Життя

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини