Вільне життя

Кому «киш», а кому книш

Призначили в нас новий уряд. Раніше жилисьмо по-новому, а теперка, певно, будем жити по-новішому.

Бо всі є вінницькі, гейби чисто, як за Єнуковича: тоди всі були як не донецькими, то конкретно єнакіївськими. Але то таке. Як будут добре керували і людей не мучили своїми реформами, то най си керуют.

Ото днями зачув, же свіжоспеченому міністру почали докоряти тим, же він якісь офшори має. Гм, ще не став хлоп до роботи, як уже йому пришили «роги і копита». Може, і має, але мені їдне дивно — а як мали його призначати на посаду, чось всі тихо сиділи, а вилізли тілько тоди, як кадра на місце поставили. Де докази, де документи, де свідки? Он у Порошенка як знайшли офшор, то трубіли вже кілька днів перед тим, як людям показати махінації. А тутка тілько кричат. Но ніц дивного. Як казав їден мудрий чоловік: хочеш дізнатися про себе щось нове — піди в політику, всього про себе наслухаєшсі. Я до того веду, же в нас як прийдут великі злодії і бандюки, то тільки де-не-де хтось писне про їхні грішки. На тих, у кого «грішків» трошка менше, кричат трошка більше. А виливаєсі левова порція помиїв на голову тим, хто має або трошки і добре не сховав, або не має майже ніц. Головне, же пришили. Як у тому анекдоті: «Куме, та ваша дочка така-сяка!» — «Але в мене нема дочки!» — «Хе, а ви теперка доведіт…» І таке саме тутка.

Але ней там. Нема чим політикам сі зайняти, от і миют їдне другому кісточки. Ми ж візьмемсі до кориснішої справи — їсти рихтувати. На цей раз рецептами будут сі ділити наші редакційні газдині і, може, навіть газди насмілятьсі похвалитисі своїми кулінарними досягненнями.

Тож закім піст, рихтуємо такого-во гуцульського книша від пані Оксани Гріздак.

Ладимо кіло бараболь, півкіля домашного сиру, дві яйци, шклянку муки і кришимо на дрібно кропик або зелену цибульку і часник. Бараболі тре зварити, помняти, вибити до них яйці і всипати муку. Замісити тісто (при потребі муку ще можна підсипати). Поділити його на штири частини, розкачати кажну розміром завбільшки з пательню. Далі беремсі за масу. У сир додаємо зелень, солимо до смаку, файно всьо вимішуємо. Одну паланицю викладаємо на змащену олією пательню, наверха викладаємо половину сирної маси і накриваємо її другою паланицею. Защіпаємо краї і смажимо на два боки, перевертаючи шпаткою чи акуратно перекидаємо за допомогою тарілки. Головне, жеби сі не розломило. Так само робимо з іншими двома паланицями і рештою маси. Подавати на стіл із грибною підливою або сметаною.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Новини

Підписка на новини