Вільне життя

«Комуністичний» тост

Якось вичитав, же колишній депутат Верховної Ради від Компартії, який колись навіть замом голови парламенту був, за 2014-тий рік заробив 90 з чубком мільйонів гривень. Нє, то що заробив стілько — не дивно.

В нас депутати й не такі гроші заробляют. Мені що в очі впало: там майже всі гроші — то презенти, призи і виграші. Я си так думаю, же якби нас, окрім пенсій чи зарплат, хтось так задаровував, то жилисьмо би, як у Бога за пазухою. Ото тре мати колєгів грошовитих і причини, аби вони такі суми ті носили. Думаю, кому-кому, а в Україні комуністи мают таких. Як сі подивиш, за що голосуют у нашім парляменті і що роблять поза ним, а як врахувати, же нинька война і кому тими законами можна помогти побідити, то всьо стає на свої місця. Але то таке.

Від того можна придумати си такий «комуністичний» тост. Зичу вам, людоньки, жебисьте мали такі комуністичні презенти і на такі суми. Но якщо серйозно, то при святі до того ж зичу вам найперше чистої совісті і чистих грошей. Великих чи най вже маленьких, но жеби чисті були і від них в очах не червоніло. Оскільки будь-який тост тре закусювати (бо пити — то зле для здоровля, серпи з молотами будут сі привиджувати), даю вам рецепта солодкої салями, то така добра ковбаса. Як будете мали грубі гроші, то можете купити в магазині, а як схочете ковбаски солоденької, то зробіт собі її власними руками.

Дві пачки печенька поломіт дрібно, подрібніт жменю горішків і вимішайте з печеням. У малім бляшанім банячку розтопіт 150 грам масла і 100 грам чоколяди. Додайте п’ять чубатих столових лижок какао і дві — цукру. Всьо добре вимішайте, вляйте слоїчок згущівки, най закипит і одразу виключіт. Тую масу вляйте до печеня з горіхами, вимішайте. Як любите, а головне — матимете з чого, то можете додати потрошка фундука, кілька мигдальок чи ізюму. Розріжте кульочок, на него викладіт масу і сформуйте ковбаскою. Тоди поставте в холодильник на три-штири години. Як вистоїт, скілько тре, витягніть, поріжте кусочками і обкачайте в пудрі, вимішаній з кокосовою стружкою. Теперка зваріть кисілю ябчаного чи сливяного, не цукруючи, і смакуйте ковбасу, попиваючи з горнятка теплий кисіль.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Новини

Підписка на новини