Вільне життя

Як смачно ромбамбарити

7001

Що тілько не наобіцяют тоті політики, жеби до влади сі дорвати… Наші навіть землю їдят і корів у писки цілуют.

А дививсі днями по телевізору, же французькі націоналісти тоже свиней не пасут. Їхня керівничка, яка хоче в президенти заскочити, каже, же Крим російським визнає, якщо люди за неї проголосуют. І санкції зніме з «бідних росіян». То вам не Ейфельову вежу в два кольори засвітити, жеби українців потішити, як дитину цукорком. То всьо серйозно.

Я падкати, же Європа нас зрадила, не хочу. Зрада — то коли підтримував-підтримував, а тоди взяв і кинув напризволяще в тяжкий час. Ми ж із Європою — як знайомі. Ніц «лічного», тілько бізнес-інтереси.

Але тому сі дивувати не тре — я про тую кандидатку. В нас такі самі є. Чого тілько не наобіцяют — як не завести державу в ЄС, то були такі, же в Митний союз пхали. Нє щоби владі закачати рукави й робити та й всіх українців за собою тягнути до роботи, жеби колись і до нас європейці на заробітки зачали їздити. А то ходять з тою милостиньою, так ніби в нас ні сотки чорнозему нема, ні корови, ні свині (а, як колись казали, — тілько Сталін на стіні), ні голови на плечах (а кілько нині наших мудрих людей виїжджают з країни!..) Та такво якби всі докупи сі зійшли, розділили, хто що кажне має робити, то ми за років десіть із того багна вилізли би.

Але що то балакати? Хто почує і хто сі дослухає? Тре, як кажут, починати із себе. То я сі беру рихтувати пиріг із ромбамбаром, чи як у кулінарних книжках пишут, ревенем за нашим вільножиттівским рецептурником, перелік смаколиків якого поповнює на цей раз Софія Лінчевська.

Ладимо 3—3,5 шклянки муки, 250 грам маргарини, 4 домашних яйци, 3 столових лижки сметани, по пачці ванільного цукру й порошку до печива, півтори шклянки цукру й кільо ревеню. Рихтуємо тісто так: жовтки збиваємо зо шклянкою цукру й ванількою, тоди додаємо сметану. Окремо перетираємо муку з маргариною і досипаємо в них порошок до печива. Теперка вливаємо збиті жовтки до перетертих муки з маргариною, файно вимішуємо. Третину тіста ставимо в морозильну камеру. Далі беремсі за ревінь. Чистимо його, миємо та сушимо, нарізаємо кусочками. Три білки збиваємо з половиною шклянки цукру і вимішуємо з ревенем. Теперка дві третини тіста розкачуємо і кладемо на бляшку, на него викладаємо білки з ревенем і поверха тремо теє тісто, жесьмо морозили. Печемо пиріг півтори години при температурі 160 градусів, далі студимо і ромбамбаримо.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Вільне Життя

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини