Вільне життя

Смородинові бажання

7001

Смородина ще тілько сі зав’язує, а мені вже кортит з неї пляцка зробити. Кисленький смаколик виходит, а що вже добрий зо свіжим молоком – того вам передати не годен.

Півтори шклянки і ще півтори ложки з чубком муки посікти зо 125 грамами масла. Висипати то всьо в миску, додати 100 грамів цукру, півлижки чайної розпушувача і капку соли. Ще додаємо три жовтки. Тісто місимо руками, формуємо кульку, обкутуємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на півгодинки. Або ж на ганок можна винести, зара зима ліпше морозит від холодильника. Закім тісто стигне, розморожуємо смородину. Десь так півкіля. Я її все кладу в друшляк, заливаю окропом, даю стекти, а тоді на стіл висипаю, на марлю, аби зайва вода стекла. Тоди беремосі до білків, які лишилися. Збиваємо накруто, потрошку додаємо 100 грамів цукру, капку розпушувача, столову лижку муки і чайну лижку крохмалю. Всипаємо до білків обсохлу смородину. Теперка витягуємо тісто з холодильника, включаємо духовку і розігріваємо до 180 градусів, а бляшку змащуємо олією (до речі, беріт бляшку велику, десь так 23—26 сантиметрів у діаметрі, бо як буде мала, то начинка недопечетьсі). Руками його розпростираємо по формі і лишаємо ще бортики бо боках. На тісто викладаємо начинку. Печемо смаколик півгодини. Тоди студимо і наминаємо.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Вільне Життя

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини