Вільне життя

Хопта і пляцки

7001

За тими хоптами нема часу і догори глянути, не то що до плитки. Але не забуваємо, же тре кільокалорії наганяти, бо нас гамерика з лободою побідит.

Тож беремсі до їдла і будем рихтувати рогалики з повідлом.

До 100 грам сироватки всипати 50 грам цукру, додати 200 грам сира, капку солі і ванільку. Яйце вибити в горнятко, відділити півжовтка, яким будемо потім рогалики змащувати, решту додати до сирної маси і збити міксером на однорідну масу. Чайну лижку сухих дріжджів вимішати з 300 грамами просіяної муки і поступово додавати до маси. Як тісто зачне відлипати від стінок миднички, додати столову лижку олії і скалатати з тіста кулю. Накрити посудину рушничком і поставити в тепле місце, най виросте двічі. Тоди розділити його на три частини. Кожну розкачати на круг, розрізати на сегменти. Підготуйте зо шклянку густого повідла. Викладаємо його потрошки на широкі краї тіста й загортаємо рулетиком до вужчого краю. Рогалик згинаємо підковою, защіплюємо краї і викладаємо на посипану мукою бляшку. Збиваємо залишену частину жовтка і змащуємо рогалики. Печемо до 15 хвилин при температурі 220 градусів. Як витягнете бляшку, то скропіть смаколики трошка водою і накрийте рушником, закім не вистигнут.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Вільне Життя

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Підписка на новини