Вільне життя

Страшні не рецепти, а назви

7001

Такво сі подивиш той телевізор і розумієш, жи кажний дуріє по-свому. В Януковича були золоті батон і унітаз, у Пшонки — розцяцьковані картинки себе милого, в Ющенка — вулики і Катя, у Порошенка цукорки.

Но, на щастя, вони не заставляли всю країну дуріти разом із собою. Правда, десь воно давалосі чути на грошах, податках, зарплатах і пенсіях, зате люди мали своє, а вони — своє.

Днями сусіди в інтернеті надибали знимки з російських магазинів. І я зрозумів, жи хоць ми і переб’ємо в цій війні одних зазомбованих, то будут лізти другі. У них там тоже война, але дуже особлива. Я навіть трошка сі втішив, жи ми хоць і дуріємо від біди, але не настільки! Значит, дивилисі ми з сусідами на знимки. Не буду багато балакати, самі посудіт, що там на прилавках сі робит: «Сушки лагерні» («вищий сорт», «випуск заснований у 1933 році». Продукти продавалисі в таборах ГУЛАГу); батон «Комуніст» із лососем (всьо має бути червоне?); котлети «Русь православна» (морквяні) (підсмажити русь православну ─ звучит, нє?); цукерки «Болти і гайки» (аби хоць не цвяхи); «Дедушкины яйца» (бідні діди…), «Ікра Путіна, лососева зерниста», консервовані помідори «Путін». Ну і як логічний кінець — туалетний папір у вигляді георгіївської стрічки під назвою «Діди воювали».

Що впекло, то сухарі з ГУЛАГу. Поки в нас люди вишукуют рецепти, як запорожці колись рибу смажили, як юшку варили, самогонку файну гнали, то по той бік східного кордону народ заставляют кланятисі тим страшним часам: Сталіну, Леніну, ГУЛАГу. Ще трошка — і дочекаємосі рецепта, що можна зготувати з трох колосків? Нє, я такої бідосі не годен витримати. Тому йду на кухню рихтувати «їжачків» із бараболями.

Залежно від величини бляшки, в якій будете пекти бараболю і фарш, відбираєте кілька бараболин. Я беру стілько, аби зайняло півбляшки. Чистите, миєте і ріжете бульбу на грубі плястерки. Тоди рихтуєте фарш: до 300─400 грам мняска ріжете велику цибулину, а як маєте на грядці зелене щепіра, то вкришіт і його, солите і перчите до смаку. Не забудьте вибити яйце, додати лижку-дві муки і ще відваріт шклянку рижу, зцідіть воду і додайте до фаршу. Всьо файно вимішайте і викладіт купками на бляшку. Навколо купок розставте бараболю, вляйте трошка олії і ставте в духовку (розігрійте до 190 градусів) на півгодини. Закім всьо сі пече, лізьте до льоху, витягайте квашені помідори чи огірки чи що у вас там ще із зими сі лишило, аби була до «їжачків» гостра закусь.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Вільне Життя

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Новини

Підписка на новини