Вільне життя

Баклажанова правда

Трошка стихли крики довкола того «Інтера» через підпали. Їдні кричат, же в нас свободу слова дусят, бо тре законними методами з російським шовінізмом і його рупорами сі бороти, а другі кажут, же в нас закон тілько для простих людей діє, а для тих, хто має «кришу», нє. Тож вихід — самосуд.

Такво всіх послухаєш — і в кожного своя правда. А потім як подумаєш, то можна сі заплутати в тих правдах. І ніц не заперечиш, хіба плюнеш і підеш баклажани маринувати і з баклажановою правдою сі мирити. А тутка правда проста — жеби смачно було і слоїки не скакали по льосі. Не то що по той бік телевізора. Там і скачут, і стріляют, і палят. Купа шуму, диму, вересків, а результату як не було, так і нема. Ну підпалили, ну настрашили, ну наробили гвалту. А який результат? Як клацавім кнопками поміж каналами, бо нема на що сі дивити, так і нинька клацаю. Нема в нас нормального кіна. Та й новинами сі не похвалиш. Кажний телеканал свою баранку крутит, що власник замовит і кілько олігарх заплатит.

Ви тілько си зауважте, що показували про той «Інтер» інші канали. А теперка возьміт якусь подію більш розкручену і таку, же вона більше людей захопит. Пра, не годен стигнути за кажною правдою? Той каже так, а той — так, третий взагалі промовчит, а четвертий перекрутит і зробит не новину, а фільм жахів. Як казала моя бабця, і будь тутка мудрий. Так що тре пильнувати, що нам показуют і як нас заставляют думати, і робити по-своєму і на свій розсуд. Деколи ліпше той зомбоящик взагалі виключити та й піти на город чи стати до плитки, жеби голова просвітліла. Як вибираєте остатне, то я балакав за баклажани, от за них і берітьсі. Нинька в нашім вільножиттівскім рецептурнику — перепис баклажанів із часником від Валентини Баци.

Три кіля баклажанів тре обчистити зо шкірки, порізати вздовж на штири-вісім частин і тоди напоперек надвоє, аби добре було на виделку силяти. Обсмажити їх на олії, жеби змнякли. Приготувати маринад: зілляти докупи по шклянці перевареної води, оцту, додати дві столових лижки цукру і дві — червоного перцю, їдну — соли і шклянку душеного часнику. То всьо вимішати, але не варити. Тим маринадом залляти баклажани й поставити в холод на три дні. Тоди розкласти в стерилізовані півлітрові слоїчки, проварити п’ять-сім хвилин і закрутити.

Смачного!

Ваш пан ЮЗЕК

Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА

Loading...

Про автора

Всеукраїнська незалежна громадсько-політична газета

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

46001
м.Тернопіль
вул.Гетьмана Сагайдачного,9,
+38 0352 235 461
Email: webmaster@vilne.org.ua

Новини

Підписка на новини