Порозумілися…

Порозумілися…

Керівника проросійського громадського руху «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука, чоловіка, який на сьогодні не обіймає жодної державної посади, тепло прийняв лідер Білорусі Олександр Лукашенко.

Якби когось здивувало, як узагалі ця зустріч могла відбутися, нагадаємо: з радянських часів таке пішло. «Особисто дорогий» Леонід Ілліч Брежнєв любив пригріти іноземців, котрих у своїх державах, щонайменше, вважали диваками. Отож мотиви сторони, яка приймала, більш-менш зрозумілі. А чим керувався «високий гість», коли задумав такий візит? Якби до Москви полетів та до Кремля завітав, було б усе зрозуміло. На такий переліт Віктор Медведчук має спеціальний дозвіл (для загалу повітряне сполучення з Росією закрите), то як би з кумом не здибатися. Та що його до Мінська потягнуло?

Очевидно, у Віктора Медведчука уява розігралася. Мабуть, здалося йому, що вибори в Україні вже відбулися і президентом стала Юлія Тимошенко. А оскільки про тісну дружбу між ними говорять давно, то Медведчук міг би собі вифантазувати, ну скажімо, пост прем’єра. І, як хтось, чекаючи підвищення в званні, приміряє на себе генеральський мундир, міг би приміряти державний візит до Мінська.

Про що говорили високі сторони? Тільки про те, що мало сподобатися Путіну, зайвого не казали нічого. «Ви володієте інформацією і про політику, цю внутрішню політичну кухню, яка зараз розгортається, — похвалив Лукашенко Медведчука. І попросив: — З точки зору нашої подальшої поведінки — Білорусі — нам дуже важлива ваша інформація. Ви повинні мене якось зорієнтувати у цій ситуації». Гість охоче орієнтував, зводячи все до того, що конфлікт відбувається в Україні, і ні слова не кажучи про «заслуги» РФ.

Одне слово, зустріч відбулася в обстановці повного взаєморозуміння.

М. ЛУКАШКЕВИЧ

Фото з вільних джерел