Ой як знадобляться восени весняні «курчата»

Ой як знадобляться восени весняні «курчата»

Два стартові поєдинки відбіркового турніру до чемпіонату Європи з футболу 2020 року залишили двояке враження у вітчизняних прихильників гри мільйонів. Утім для тих із них, хто вже взявся кепкувати з натужної перемоги збірної України минулого понеділка над Люксембургом (2:1), не зайвим буде нагадати: гра забувається, а результат залишається.

І результат цей, погодьтеся, досить вагомий навіть попри всю банальність озвученого крилатого футбольного вислову. Передусім з огляду на те, що в групі В одну з двох путівок на фінальний турнір першості чи не всі загодя віддали чинним чемпіонам континенту із збірної Португалії. Тож здобута минулої п’ятниці виїзна нульова нічия з командою Кріштіану Роналду, до якої підопічні Андрія Шевченка додали ще й перемогу в зустрічі, в якій очки втрачати аж ніяк не бажано, безперечно, здобуток, від якого не відмовився би будь-який колега молодого наставника збірної України.

Нехай подякує за стартовий відрізок своїм хлопцям і, звісно, люксембуржцеві африканського походження Жерсонові Родрігесу за блискучий гол у власні ворота за лічені секунди до фінального свистка. Ніде правди діти — наочно проілюстрував форвардам суперників, як ефектно потрібно завершувати флангові навіси, на які позавчора зробили ставку жовто-блакитні.

Здолавши таки Люксембург, збірна України перехопила в нього лідерство. Адже в першому турі команда карликової країни зуміла здолати Литву — 2:1. Натомість збірній Португалії знову не пощастило перемогти. Нічия 1:1 у двобої зі ще одним претендентом на вихід до фінального турніру чемпіонату Європи — збірною Сербії.

Далі — чекаймо початку літа. Два наступні поєдинки для збірної України теж із розряду тих, в яких втрачати очки не бажано. В п’ятницю, 7 червня, підопічні Андрія Шевченка прийматимуть Сербію. А в понеділок, 10 червня, — повторний двобій із Люксембургом уже на власному полі. Чи збережуть українці до того часу лідерство, залежить від УЄФА, до якої національні федерації Португалії і Люксембургу подали скарги на те, що бразилець Жуніор Мораес (на фото в жовтій футболці під номером 19) із порушенням установлених міжнародними футбольними організаціями правил отримав громадянство України — не прожив у нашій державі п’ять років безперервно.

У Федерації футболу України, звісно, кажуть, що жодних порушень не було. Але скарги все ж розглядатимуть. Якщо їх задовольнять, нашій команді в обох матчах можуть зарахувати технічні поразки.

Фото з вільних джерел