Час сплати земельного податку

Час сплати земельного податку

Відповідно до пункту 287.3 статті 287 Податкового кодексу України податкове зобов’язання щодо плати за землю, визначене в податковій декларації на поточний рік, власники та землекористувачі земельних ділянок сплачують рівними частками за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом тридцяти календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця. Про це нагадали в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Визначене в декларації податкове зобов’язання з плати за землю, в тому числі за нововідведені земельні ділянки, власники та землекористувачі земельних ділянок сплачують за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом тридцяти календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця (пункт 287.4).

Нормами Податкового кодексу не передбачено перенесення термінів сплати податків і зборів, якщо останній день сплати податкового зобов’язання припадає на вихідний або святковий день. Якщо останній день сплати плати за землю припадає на вихідний або святковий день, то її потрібно сплатити напередодні встановленого граничного терміну.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області