Автопригоди забирають людські життя

Автопригоди забирають людські життя

У головному управлінні Національної поліції в області провели брифінг на тему аварійності на автошляхах Тернопільщини. Кількість ДТП на теренах краю неабияк хвилює правоохоронців.

Так, як зазначив заступник начальника управління превентивної діяльності ГУНП в області Юрій Бучковський, з початку року в області було скоєно понад 1600 автопригод, 350 — із потерпілими. Понад чотири сотні учасників ДТП були травмовані, а майже 70 — загинули.

Під час брифінгу правоохоронці зауважили, що одна з найчастіших причин автопригод — кермування у нетверезому стані. З початку року поліціянти склали за таке правопорушення приблизно дві тисячі адмінпротоколів. Окрім цього, аварійність на дорогах області зростає через перевищення швидкості, недотримання дистанції та порушення правил маневрування і проїзду перехресть.

Вплинути на невтішну ситуацію на дорогах поліціянти запропонували й представникам ЗМІ. Вони запросили журналістів до спільного патрулювання небезпечних відрізків автошляхів. Разом із ними в мобільні екіпажі входитимуть працівники управління превентивної діяльності, патрульної поліції, роти поліції особливого призначення.

Цієї важливої проблеми торкнувся і начальник управління патрульної поліції в області Богдан Шевчук. Він заявив, що з першого жовтня на Тернопільщині розпочнеться двомісячник безпеки дорожнього руху. Протягом цього часу патрульні поліціянти обстежать дороги краю, дещо змінять в організації дорожнього руху, слідкуватимуть за пересуванням автівок на найбільш аварійних ділянках шляхів.

Катерина СМУК,
студентка факультету філології та журналістики ТНПУ ім. В. Гнатюка.

Фото з вільних джерел