Неухильно дотримуватися правил етичної поведінки

Неухильно дотримуватися правил етичної поведінки

Фахівці головного управління ДПС у Тернопільській області знову провели економічне навчання. Цього разу вони вислухали лекцію щодо правил етичної поведінки, які ДПС України затвердила наказом від 2 вересня цього року.

На початку свого виступу головний державний інспектор сектору з питань запобігання та виявлення корупції ГУ ДПС в області Оксана Наконечна наголосила на неухильному дотриманні згаданих правил. Вона детально розповіла про те, що фахівці податкової служби зобов’язані вживати заходи щодо запобігання корупційним та пов’язаним з корупцією правопорушенням, запобігати та врегульовувати конфлікт інтересів, дотримуватися вимог фінансового контролю.

— Працівники зобов’язані сумлінно, компетентно, результативно і відповідально виконувати свої посадові обов’язки, проявляти ініціативу, а також не допускати ухилення від прийняття рішень та відповідальності за свої дії та рішення, — зазначила лекторка. — Податківці повинні виконувати свої посадові обов’язки неупереджено, незважаючи на особисті ідеологічні, релігійні, політичні або інші погляди, не надавати будь-які переваги та не виявляти прихильності до окремих фізичних чи юридичних осіб, громадських, релігійних та політичних організацій.

Оксана Наконечна також наголосила на обов’язковому та неухильному дотриманні працівниками посадових обов’язків та загальновизнаних етичних норм поведінки. Вони повинні бути взірцем добропорядності, вихованості і культури, дотримуватися високої культури спілкування, з повагою ставитися до прав, свобод та законних інтересів людини і громадянина, об’єднань громадян, інших юридичних осіб.

Фото сектору комунікацій ГУ ДПС у Тернопільській області