Чортків — найкомфортніше місто для життя

Чортків — найкомфортніше місто для життя

Звання найкомфортнішого міста для життя удостоївся древній і мальовничий Чортків під час європейського форуму Kyiv Smart City Forum 2019. Цей форум був присвячений популяризації smart-city технологій.

У рамках форуму проходила щорічна церемонія нагородження міст лідерів з впровадження інноваційних рішень в інфраструктуру, де відзначили найкращі міські проєкти, громадські та державні ініціативи у п’яти номінаціях, інформує Чортківська міська рада.

Мета конкурсу — привернути увагу до використання смартсіті технологій для розбудови міської інфраструктури, а також познайомити громадськість із кращими українськими проєктами.

Експертне журі проаналізувало понад 100 конкурсних заявок та визначило найуспішніші проєкти. За результатами конкурсу у номінації «Найкомфортніше місто для життя» — за найвищі стандарти проживання та рівень задоволеності населення нагороди розділили Чортків, Умань та Харків.

Також у номінації «Відкрите інноваційне місто» — за успішне залучення громадян до процесів управління містом на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій перемогли Тернопіль, Дрогобич, Тетіївська ОТГ (Київська область).

 «Найкраща транспортна модель міста » — за найвищі стандарти у розвитку міської транспортної інфраструктури були відзначені Житомир, Львів і Маріуполь.

У номінації «Місто стартапів» — за підтримку у запуску нових інноваційних проєктів та технологічних рішень з метою вдосконалення міського простору перемогу здобули Славутич, Шостка і Маріуполь.

«Екологічно відповідальним містом» — за використання розумних технологій для захисту міської екосистеми визнані переможцями Біла Церква, Миргород, Іллінці (Вінницька область).

 Ірина МАДЗІЙ.