Час виходити на всеукраїнську арену

Час виходити на всеукраїнську арену

Минулої суботи у спортивному клубі «Галицькі леви» відбувся відкритий чемпіонат Тернополя з вільної боротьби серед юнаків 2006—2008 років народження. У змаганнях узяли участь близько сотні атлетів із збірних обласного центру, Вишнівця, Збаража, Борщева, Теребовлі і Чорткова.

Чемпіонами в своїх вагових категоріях стали Назар Баньковський із Вишнівця, Олександр Ковалевський, Ілля Вінтонович, Богдан Федчишин та Антон Солонинка із Збаража, тернопільці Ростислав Давибіда, Єгор Тихий (КДЮСШ №1), Святослав Владимир (ОДЮСШ із літніх видів спорту), Богдан Коритко з Борщева і Володимир Маньовський із Чорткова.

Приємно вразили поєдинки у найчисленнішій ваговій категорії до 57 кілограмів, де переможець і призери провели по п’ять-шість поєдинків і, попри юний вік, ніхто не хотів поступатися. Ця вікова група, до речі, є наймолодшою, в якій цього року вперше буде проведено чемпіонат України.

Готували юних борців до змагань Василь Руденко, Валерій і Дмитро Красовські, Іван Лозинський, Сергій Кондратенко, Олег Жирій, Сергій Цимбал, Валерій Рибін, Євген і Петро Королі, Олександр Шафранський, Олег Борисевич, Володимир Перхалюк, Руслан Антонюк, Юрій Геравс.

Усі переможці і призери нагороджені грамотами та медалями. Змагання, які пройшли з дотриманням усіх санітарних норм і вимог, стали одним з етапів підготовки юних борців до обласних відбіркових стартів, під час яких і визначать претендентів на участь у чемпіонаті України.

В. ШАНДРИГОСЬ.

На фото: вихованці Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту разом зі своїми наставниками після завершення змагань.

Фото автора