Час вирішальних баталій

Час вирішальних баталій

Учора, 12 травня, з 1/4 фіналу розпочалася серія плей-оф чемпіонату України з баскетболу серед чоловічих команд суперліги. Переможці регулярного турніру з «Київ-Баскета» в дебютному поєдинку без жодних проблем довели свою перевагу над восьмою командою «Черкаськими мавпами» — 91:71.

А для баскетбольного клубу «Тернопіль» регулярний турнір завершився виїзною невдачею в Кам’янську, де підопічні Дмитра Забірченка відчутно поступилися місцевому «Прометеєві» — 63:82. Ця невдача, як і кілька попередніх, змусила наших земляків задовольнитися підсумковим п’ятим місцем — 24 перемоги і 16 поразок та рівно 60 відсотків набраних балів.

А це означає, що безпосередню боротьбу за нагороди чемпіонату дебютанти елітного дивізіону в серії до трьох перемог розпочнуть із четвертою командою суперліги — баскетбольним клубом «Запоріжжя». Причому, перевагу власного майданчика матимуть саме суперники наших земляків.

Уже завтра, 14 травня, і в неділю, 16 травня, вони прийматимуть БК «Тернопіль» на власній арені.

Далі суперники переїдуть до Файного міста, де на середу, 19 травня, запланована перша домашня гра тернопільців у фізкультурно-оздоровчому комплексі КДЮСШ з ігрових видів спорту. Якщо ж трьох перемог у цих згаданих матчах жодному з конкурентів не вдасться домогтися, четверта зустріч теж відбудеться в Тернополі в п’ятницю, 21 травня. А вирішальна п’ята, теж за необхідності, на понеділок, 24 травня, запланована в Запоріжжі.

Аналізуючи підсумки чемпіонату, головний тренер БК «Тернопіль» Дмитро Забірченко в коментарі пресслужбі клубу на офіційному сайті Федерації баскетболу України зазначив, що завершити турнір на більш високій позиції його підопічним завадили травми провідних виконавців, зокрема диспетчера Павла Буренка. Його відсутність на фініші турніру не могла не позначитися.

Тож так і сталося, що в стартових поєдинках чвертьфінальної стадії плей-оф, як тренер, матиме нагоду посперечатися зі своїм учителем у баскетболі, досвідченим наставником Валерієм Плехановим. Утім ця обставина лише додасть азарту. Адже учні завжди прагнуть перевершити своїх учителів.

Тож побажаймо успіхів Дмитрові Забірченку і його підопічним. Початок дебютного чвертьфінального поєдинку — о 18-й годині.

На фото: головний тренер БК «Тернопіль» Дмитро ЗАБІРЧЕНКО.

Фото із сайту Федерації баскетболу України