Громади краю отримали понад 2,5 мільярда гривень податкових платежів

Громади краю отримали понад 2,5 мільярда гривень податкових платежів

Упродовж першого півріччя цього року до місцевих бюджетів краю надійшло два мільярди 531,4 мільйона гривень податкових платежів. Про це повідомив начальник головного управління ДПС у Тернопільській області Михайло Яцина.

Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 25,3 відсотка або на 511,8 мільйона гривень. Посадовець зазначив, що основними джерелами наповнення місцевих скарбниць є податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на нерухому майно, відмінне від земельної ділянки. «За пів року територіальні громади отримали один мільярд 763,3 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб, що на 27 відсотків або на 374,7 мільйона гривень більше, ніж у січні-червні 2020 року», — розповів Михайло Яцина.

Наступний за рівнем надходжень — єдиний податок. Зокрема, особи, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджетів 367 мільйонів гривень, що більше за шість торішніх місяців на 12,8 відсотка або на 41,6 мільйона гривень. До місцевих скарбниць цього року також спрямували 192,3 мільйона гривень плати за землю та 65,8 мільйона гривень податку на нерухоме майно.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області