Голепад на «Олімпійському»

Голепад на «Олімпійському»

Розширення елітного дивізіону вітчизняного футболу до шістнадцяти команд — уже тепер зрозуміло — призвело до відчутного підвищення результативності. Не всі новачки (та й окремі зі старожилів) нині готові на рівних сперечатися з фаворитами.

Рекордним же в новому чемпіонаті України серед команд прем’єр-ліги став звітний шостий тур. Під час восьми проведених зустрічей голкіпери аж 25 разів змушені були виконувати неприємну для себе місію — виймати м’яч із сітки воріт. Передусім, звісно, завдяки київським динамівцям, які вдома, на НСК «Олімпійський», завершили поєдинок із ковалівським «Колосом» із незвичним навіть для сучасного хокею рахунком 7:0 на свою користь. По два «автографи» у воротах «сільських» футболістів залишили Карлос де Пена і Віктор Циганков, по одному — Микола Шапаренко, Томаш Кендзьора і Віталій Буяльський.

Останній завдяки цьому очолив перегони бомбардирів. Нині на його рахунку п’ять влучних пострілів. Перед початком групового турніру Ліги чемпіонів ця обставина, без сумніву, не може не радувати прихильників біло-синіх. Хоча групу Е, до якої потрапили підопічні Мірчі Луческу, інакше як «групою смерті» не назвеш. Доведеться помірятися силами з німецькою «Баварією», іспанською «Барселоною» і португальською «Бенфікою».

Зрештою, і гравцям донецького «Шахтаря» в групі D теж дісталися надзвичайно серйозні конкуренти — італійський «Інтер» та іспанський «Реал». Хіба молдовський «Шериф», який нині очолює Юрій Вернидуб, вселяє надію на те, що гірникам щонайменше буде під силу пробитися до Ліги Європи. Втім і київським динамівцям ніхто перед стартом не забороняє домогтися аналогічного чи навіть вагомішого досягнення. Молоді і талановиті їхні гравці, звісно ж, прагнуть до підкорення нових, незвіданих висот.

Повертаючись же до чемпіонату України, не можна не відзначити і того, що вже вдруге оступилися футболісти донецького «Шахтаря». Минулої неділі в Ужгороді зіграли внічию 1:1 з місцевим «Минаєм». Причому віцечемпіонам уже з шістнадцятої хвилини довелося діяти в чисельній меншості, після того як за другу жовту картку Катерина Монзуль вилучила з поля бразильця Марлона. Гостям, щоправда, незадовго до перерви (34 хвилина) вдалося вийти вперед завдяки реалізованому Лассіною Траоре одинадцятиметровому. Однак утримати мінімальну перевагу після відпочинку не зуміли.

У шостому турі були зафіксовані ще дві перемоги з великим рахунком. У Кропивницькому «Інгулець» забив три «сухі» м’ячі у ворота «Маріуполя», а чернігівська «Десна» на своєму полі сенсаційно поступилася рівненському «Вересу» — 0:4.

Інші результати: «Чорноморець» — «Олександрія» — 2:2, «Металіст-1925» — «Дніпро-1» — 1:2, «Зоря» — «Ворскла» — 1:0, «Рух» — «Львів» — 1:0.

Далі в чемпіонаті України пауза, пов’язана з матчами національної збірної. Поєдинки сьомого туру відбудуться 10—13 вересня. Серед них і зустріч «Шахтаря» з «Дніпром-1». Натомість київські динамівці завітають у гості до харківського «Металіста-1925».

Фото з вільних джерел