На рівних із фіналістом кубка

На рівних із фіналістом кубка

Шостий тур чемпіонату України з футболу серед команд першої ліги подарував прихильникам тернопільської «Ниви» надзвичайно цікаве протистояння з фіналістом попереднього розіграшу Кубка України, волочиським «Агробізнесом». Тож і не дивно, що на трибунах Тернопільського міського стадіону імені Романа Шухевича зібралися три тисячі глядачів.

І їхні сподівання були виправдані вже на одинадцятій хвилині, коли зусилля партнерів по команді другий матч поспіль завершив влучним ударом новачок зелено-жовтих Костянтин Бичек. Утім так званий швидкий гол, звісно, аж ніяк не означав, що справу зроблено. Сусіди із Хмельницької області, хоч і не так удало розпочали новий сезон, як попередній, коли чи не до останньої миті претендували на дебют в елітному дивізіоні вітчизняного футболу, без сумніву, не втратили власної амбіційності.

Зайве тому підтвердження — події суботнього поєдинку. Принципова суперечка тривала чи не на кожному клаптику футбольного поля. І в підсумку завершилася тим, що ближче до середини другого тайму (62 хвилина) гостям усе ж удалося відновити рівновагу. Вихованець тернопільського футболу Іван Когут, який уже не перший рік виступає за «Агробізнес», прорвавшись на ударну позицію, зумів в очному протиборстві переграти Максима Механіва.

Усе, так би мовити, справедливо. Сказане підтвердив і головний тренер «Ниви» Ігор Климовський. Коли в першій половині гри його підопічні діяли практично без похибок, то після відпочинку прикра помилка в обороні дозволила суперникам відігратися і завершити зустріч із сприятливим для себе в гостях рахунком 1:1.

Під час післяматчевого спілкування з представниками ЗМІ наставник не зміг уникнути ще одного запитання. Стосовно його переходу до футбольного клубу «Львів», який напередодні розпрощався зі своїм головним тренером Анатолієм Безсмертним. Пропозиція така справді була. Однак Ігор Климовський має контрактні зобов’язання перед «Нивою», тому все залежатиме від домовленості керівників обох клубів.

Зрештою, вже минулого вівторка з’ясувалося, що такої домовленості не було досягнуто. Тому Ігор Климовський і далі залишається біля керма «Ниви». Приємна, погодьтеся, новина. Передусім з огляду на те, що зелено-жовті успішно стартували в новому сезоні, а перед звітною зустріччю шостого туру навіть піднялися на третю сходинку турнірної таблиці.

Інші результати шостого туру: «Гірник-Спорт» — «Кремінь» — 0:1, «ВПК-Агро» — «Прикарпаття» — 0:1, «Кривбас» — «Поділля» — 3:2, «Оболонь» — «Олімпік» — 0:0, «Краматорськ» — «Ужгород» — 3:2, «Полісся» — «Альянс» — 3:1, «Волинь» — «Металіст» — 0:3. Тож нині гравці тернопільської «Ниви» перемістилися на четверту позицію.

Поєдинок сьомого туру гравці тернопільської «Ниви» проведуть найближчої суботи, 4 вересня, в Хмельницькому, де поміряються силами з місцевим «Поділлям». Натомість учора, 31 серпня, «Нива» в гостях провела зустріч третього попереднього етапу нового Кубка України з «Епіцентром» із Дунаївців Хмельницької області. Перемогли господарі — 1:0.

На фото: гол Івана КОГУТА, який установив остаточний підсумок матчу.

Фото з офіційного сайту ФК «Агробізнес»