Скористалися правом на податкову знижку

Скористалися правом на податкову знижку

Задля податкової знижки громадяни Тернопільської області задекларували 47,5 мільйона гривень витрат. При цьому своїм правом на повернення надмірно сплаченого податку вже скористалися 2448 наших краян.

Найчастіше підставою для податкової знижки жителів Тернопільського краю є витрати на навчання. Так, понад 83 відсотки декларантів (2040) осіб заявили про це, зазначивши, що витратили торік на здобуття освіти 38,5 мільйона гривень. Сплата страхових внесків за договорами довгострокового страхування життя дала право на повернення податку 369-ти декларантам, а оплата відсотків за іпотечними кредитами — двадцяти нашим краянам. Про витрати на сплату видатків на будівництво (придбання) доступного житла інформували двоє громадян. Ще чотири особи задекларували витрати у зв’язку з переобладнанням транспортних засобів. Оплата допоміжних репродуктивних технологій та усиновлення дітей дали право на податкову знижку тринадцяти декларантам.

Після перерахунків громадянам нараховано до повернення 8,6 мільйона гривень податку на доходи фізичних осіб. При чому 3,3 мільйона або 38 відсотків декларанти вже отримали.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області