Наближаємо перемогу разом!

Наближаємо перемогу разом!

Сьогодні у приміщенні головного управління ДПС у Тернопільській області відбувся брифінг начальника Михайла Яцини. Очільник податкового відомства ознайомив присутніх зі станом справ щодо наповнення бюджетів платниками Тернопільщини.

Насамперед Михайло Яцина подякував усім представникам бізнесу Тернопільської області, які продовжують працювати. Вони забезпечують робочими місцями жителів краю, сплачують податки, і, таким чином, підтримують нашу державу у складний воєнний час. Завдяки активній громадянській позиції та патріотизму платників Тернопільщини бюджет стабільно отримує такі необхідні кошти для Збройних сил України та для соціальних виплат громадянам.

Далі очільник податкової служби області коротко розповів, чого вдалося досягнути завдяки плідній співпраці податкової служби та бізнесу області. «Протягом січня-липня цього року до Зведеного бюджету України за платежами, що контролюються органами ДПС, забезпечено збір у сумі шість мільярдів гривень. Це на 600 мільйонів гривень більше, ніж у січні-липні 2021 року. Від загальної суми надходжень до загального фонду державного бюджету надійшло 2,2 мільярда гривень. Усі очікувані показники Міністерства фінансів України до загального фонду держбюджету виконано в повному обсязі. А до місцевих бюджетів сплачено 3,7 мільярда гривень. Це на 700 мільйонів більше торішніх січня-липня», — зазначив Михайло Яцина.

Окремо посадовець виділив липень. Адже, незважаючи на ситуацію в країні, з точки зору наповнення бюджетів він був успішним. Так, до зведеного бюджету в липні надійшло 972 мільйони гривень, що на 220,4 мільйона більше липня 2021 року. До загального фонду державного бюджету у липні забезпечено збір платежів на суму 370,1 мільйона гривень, що на 98,4 мільйона або на 36 відсотків більше торішнього аналогічного періоду. Це дало змогу не лише забезпечити виконання очікуваних показників доходів у повному обсязі в липні, але і надолужити відставання, яке виникло на початку введення в Україні воєнного стану.

«Хочу ще раз подякувати всім платникам нашого краю, адже забезпечувати робочі місця та підлаштовувати економічну активність під наявні умови — це неймовірно велика робота на оборону, на наше майбутнє. Відповідальний бізнес — це економічна основа нашої країни. Разом до перемоги!», — підсумував Михайло Яцина.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області