Вагомий доробок тернопільських богатирів

Вагомий доробок тернопільських богатирів

Столиця Угорщини Будапешт стала ареною проведення цьогорічних чемпіонатів Європи з класичного жиму лежачи і жиму лежачи серед атлетів усіх вікових груп. У складі збірної України честь Тернопільщини на форумі Старого континенту захищали дев’ять богатирів з обласної ДЮСШ із літніх видів спорту та спортивного клубу «Олімп».

Виступили наші земляки, як і зазвичай останніми роками, успішно, повернувшись додому з вагомим доробком нагород як в особистому, так і командному заліках. У суперечці жінок, скажімо, третє місце у ваговій категорії до 52-х кілограмів виборола Мар’яна Коляденко, якій підкорився снаряд вагою 100 кілограмів. А в наступній з однаковим результатом 85 кілограмів шостою стала Анастасія Лиса, сьомою — Альона Канюка. Всі ж разом вибороли титул переможниць у командному заліку.

Тим часом баталії юніорок віком до 23-х років завершилися черговим тріумфом майстра спорту міжнародного класу Марії Полянської. Їй не було рівних у суперечці атлеток, чия вага не перевищує 57 кілограмів — 95 кілограмів. І юніорська жіноча збірна виявилася гідною звання переможниць європейської першості у командному заліку.

Іще одна наша землячка порадувала перемогами в змаганнях дівчат віком до вісімнадцяти років. Мова про Регіну Фурсенко, яка виступала у ваговій категорії до 63-х кілограмів. Переселенка з Дружківки Донецької області, яка тренується під керівництвом заслуженого тренера України Сергія Федоренка, а нині тимчасово мешкає і тренується у Файному місті, випередила всіх конкуренток, зафіксувавши штангу вагою 80 кілограмів. Цей результат допоміг дівчині також стати бронзовою призеркою в абсолютній першості і вагомим внеском долучитися до срібних відзнак українських дівчат ще й у командній першості.

Не підвели і представники сильної статі. У суперечці чоловіків вагою до 120 кілограмів четвертим із результатом 297,5 кілограма став Тарас Бубен. До того ж уперше виконав норматив майстра спорту міжнародного класу. А дорослій чоловічій збірній не було рівних у командній суперечці.

Натомість старти ветеранів віком від сорока до п’ятдесяти років порадували високим четвертим місцем у ваговій категорії до 105 кілограмів Віктора Шандригося. Богатир упорався зі штангою вагою 215 кілограмів.

Нарешті, юніорські баталії атлетів віком до 23-х років надовго залишаться у пам’яті Вадима Музики. У ваговій категорії до 59 кілограмів став віцечемпіоном — 120 кілограмів. У той же час Ігор Грошко з результатом 187,5 кілограма зупинився за крок від п’єдесталу у ваговій категорії до 93 кілограмів. Обоє ж стали бронзовими призерами в командному заліку.

Тернопільські богатирі займаються під керівництвом Ігоря Лисого, Сергія Федоренка, Віктора Погребінського, Андрія Злочовського та Анастасії Лисої.

На фото: після завершення змагань у Будапешті у тернопільських ліфтерів — чудовий настрій.

Фото із соціальних мереж