Вагомий доробок земляків

Вагомий доробок земляків

Наприкінці минулого тижня у Рівному визначилися лауреати чемпіонату України з боксу серед чоловіків і жінок віком до 23-х років. Шестеро наших земляків повернулися із сусіднього обласного центру відразу з п’ятьма медалями — двома золотими, однією срібною і двома бронзовими.

Не можна не згадати, що учасниками турніру стали близько двох сотень атлетів з багатьох куточків нашої держави. Тож за такої кількості претендентів на нагороди досягнення тернопільських майстрів шкіряної рукавички, без сумніву, заслуговує на повагу.

Найбільший внесок до командної скарбнички зробили представниці прекрасної половини людства. Причому студентка Західноукраїнського національного університету Олеся Крисюк, яка нині вдосконалює свою майстерність в обласній ШВСМ, уже вдесяте увінчана титулом чемпіонки України у різних вікових групах. Тернопільській динамівці не було рівних за підсумками суперечки атлеток, чия вага не перевищує 75 кілограмів.

А ще одне «золото» у ваговій категорії до 60 кілограмів завоювала випускниця Тернопільської ОДЮСШ із літніх видів спорту Каріна Вовк. Для студентки факультету фізичного виховання Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка сходження на верхню сходинку п’єдесталу пошани стало другим у кар’єрі. Дівчина також нині вдосконалює свою майстерність в обласній ШВСМ, захищає кольори товариства «Динамо».

Срібної ж медалі у суперечці боксерок, чия вага не перевищує 54 кілограми, удостоєна студентка економічного коледжу Західноукраїнського національного університету Соломія Голован з ОШВСМ. Згадані спортсменки тренуються під керівництвом Руслана Фірмана.

Натомість вихованці Володимира Шнуровського повернулися з Рівного з двома бронзовими медалями. Одна в активі студента Західноукраїнського національного університету, сина наставника Ярослава Шнуровського з ОШВСМ, який відзначився у ваговій категорії до 80 кілограмів, інша (до 86 кг) — не менш заслужено дісталася Володимирові Куліковському, який займається у відділенні боксу Тернопільської КДЮСШ із греко-римської боротьби. Варто, без сумніву, згадати і про ще одного нашого земляка Миколу Загородного. Боксер хоч і не потрапив до числа призерів, не менш гідно захищав честь нашого краю.

За словами Руслана Фірмана, усі тернопільські атлети включені до складу збірної України. Тож попереду в них — підготовка до запланованого на березень наступного року чемпіонату Європи.

На фото: тріумфаторки чемпіонату України з боксу Соломія ГОЛОВАН, Олеся КРИСЮК і Каріна ВОВК разом зі своїм наставником Русланом ФІРМАНОМ.

Фото із соціальних мереж