Легальні доходи сприяють зміцненню обороноздатності країни

Легальні доходи сприяють зміцненню обороноздатності країни

Упродовж січня-жовтня цього року платники податків Тернопільщини перерахували до загального фонду державного бюджету майже 372,2 мільйона гривень військового збору. Про це повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС у Тернопільській області Руслан Цвігун.

«Порівняно з аналогічним торішнім періодом надходження зросли на 67,4 мільйона гривень», – зазначив посадовець.

Лише у жовтні платники Тернопільщини спрямували на потреби армії понад 39,5 мільйона гривень військового збору. Приріст цього платежу до аналогічного торішнього періоду склав 5,8 мільйона гривень або 17 відсотків.

Керівник податкового відомства також нагадав, що платниками військового збору є фізичні особи — резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а його ставка становить 1,5 відсотка доходів, що підлягають оподаткуванню.

«Необхідно мати на увазі, що українська армія отримуватиме стабільні кошти для вирішення нагальних питань лише завдяки легальній праці, тому закликаю роботодавців не допускати фактів «тіньової» зайнятості. Адже не оформлені належним чином трудові відносини позбавляють соціальних гарантій найманих працівників, знижують доходи бюджетів, а відтак і можливість зміцнення обороноздатності країни», — сказав на завершення Руслан Цвігун. 

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області