Податкові платежі до місцевих бюджетів краю

Податкові платежі до місцевих бюджетів краю

Упродовж десяти місяців цього року платники податків Тернопільщини перерахували до місцевих бюджетів понад 5,8 мільярда гривень платежів. Як повідомив виконувач обов’язків начальника головного управління ДПС в області Руслан Цвігун, порівняно з торішніми січнем-жовтнем сплата зросла на 1,2 мільярда, що на чверть більше.

«Найбільше до місцевих бюджетів надійшло платежів із податку на доходи фізичних осіб, єдиного податку, плати за землю, податку на нерухоме майно, — констатував посадовець. — Так, цього року у січні-жовтні сплачено 4,3 мільярда гривень податку на доходи з фізичних осіб, що на 1,1 мільярда більше, ніж торік. Представники малого бізнесу перерахували 768,4 мільйона гривень єдиного податку — на 77,8 мільйона більше порівняно з аналогічним торішнім періодом. Надходження від податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, склали 135,1 мільйона гривень».

Лише впродовж жовтня платники податків спрямували на розвиток територіальних громад 777,2 мільйона гривень. Порівняно з жовтнем 2021 року приріст надходжень склав 212 мільйонів гривень або 38 відсотків.

Фото пресслужби ГУ ДПС у Тернопільській області