«Олімпійське лелеченя» визначило лауреатів

«Олімпійське лелеченя» визначило лауреатів

Прихильники сучасного олімпійського руху нашого краю чудово поінформовані, якою популярністю серед школярів користуються обласні фінали організованих Національним олімпійським комітетом України популярних спортивно-масових змагань «Олімпійське лелеченя». Що там казати, коли за звання цьогорічних переможців вирішили позмагатися відразу дванадцять збірних, які зібралися на майданчику Тернопільської ЗОШ №10 з усіх куточків Тернопільщини.

Аби не бути голослівним, назву список учасників. Окрім господарів, свою майстерність продемонстрували учні з Байковецької, Бережанської, Великоберезовицької, Великогаївської, Копичинецької, Озернянської, Підволочиської, Саранчуківської, Скалатської, Товстенської і Шумської територіальних громад.

За традицією, для початку кожна з них доклала максимум зусиль для того, аби вразити суддівську колегію презентацією своєї команди. Не можна було ні на мить послаблювати увагу і під час вікторини на олімпійську тематику. Адже відповідаючи на поставлені запитання, діти мали проілюструвати свої знання історії сучасного олімпійського руху. Натомість остаточні підсумки боротьби визначилися після комплексної спортивної естафети.

Після уважного та об’єктивного підрахунку набраних балів з’ясувалося, що тріумфаторами цьогорічних обласних стартів стали юні фізкультурники з ліцею села Гадинківці Копичинецької міської ради. Друге місце дісталося учням Шумського опорного закладу загальної середньої освіти, третє — господарям змагань.

Лауреати стартів нагороджені кубками, медалями і сувенірами від Національного олімпійського комітету України. Їх вручили голова місцевого осередку НОК України в Тернопільській області Іван Калаур, його перший заступник Віталій Ігнатенко. Юних спортсменів також привітала майстер спорту міжнародного класу із санного спорту, учасниця зимових Олімпійських ігор 2022 року в Пекіні Юліанна Туницька.

Після завершення  стартів прихильники олімпійського руху краю висловили щиру подяку за співпрацю директору Тернопільської ЗОШ №10 Андрієві Газилишину.

На фото: щасливі переможці Гадинківців.

Фото із соціальних мереж