Я такво си подумав, же було би незле нарадити вам нинька два рецепта. Такво трошка масного, трошка солодкого — аби не було нудно плямкати писком.
Найперше даю рецепт фаршированої пацячої ніжки від пані Руслани Дубовкіної з Почаєва.
З передньої свинячої ноги видаляєте кістку. Тоді начиняєте ногу фаршем: берете зо 300 грамів третьосортного м’яса свинини, 3─4 яйка збиваєте до него, додаєте 100 грамів сира, сіль, перець за смаком, цибулину кришите, всипаєте 20─30 грамів гірчиці сухої і вдушуєте часник. Отим фаршем начиняєте ногу, добре зав’язуєте її ниткою, обмотуєте або фольгою, або пергаментним папером і ставите в розігріту до 150─170 градусів духовку на дві години. Коли дістанете ніжку з духовки, то обов’язково треба її прикласти грузом зверху, аби начинка не розсипалася при нарізуванні.
На солодке раджу вам спробувати сухарі на дріжджах. Трошка легеньких солодощів після тяжкої артилерії ковбасяно-шинкової будуть якраз. А то минулого року мій сусід захтів після холодцю кремовим тортиком закусити, то довго серенади виспівував у виходку. Чисто, як у тім віршику від пана Мирона Юрчака із Глинної Козівського району: «Галя в школі на перерві Доказує Віті, Що найшвидше слово мчиться За усе на світі. Вітя проти: «Швидше світла В світі не буває: Тільки ввімкнеш – воно зразу На всю хату сяє. Вася стояв зразу збоку І тихо мовчав, Та послухав суперечку І вкінці додав: «Вчора спробував я грушку Молоком запити, То не встиг сказать ні слова, Ні світла включити». То нате вам рецепта сухариків на дріжджах від пані Лариси Чорної із Шилів Лановецького району. Абисьте встигали не тілько слово казати, а й файно колядувати.
Берете пачку маргарини, 50 грамів дріжджів, дві яйци, півлітра сметани, муку, аби тісто розкачувалося добре. Замішуєте, даєте, аби трошка вкисло (десь так на півгодини біля тепла). Тоди вирізаєте формочками, обмакуєте у збите яйце і цукор та в духовку, до рум’яности.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте