Хоць зара і піст, але рецепта на кажний трафунок – і пісний, і масний – тре мати, жеби потім за поли сі не хапати. Відпорпав я їдного рецепта «Мнясо в мнясі» і вам повім, як рихтувати такий смаколик.
Берете півкіля мішаного фаршу (свинина, яловичина, або що маєте), вимішуєте його зо збитим їдним яйцем, столовою лижкою панірувальних сухарів (або ж манки), нарізаним дрібонько пучком петрушки чи кропу, посіченою головкою молоденького часника (думаю, після Петра й Павла ви встигли його вибрати і троха посушити?), додаєте пучку сушеної материнки. Перчите. Солите, файно вимішуєте, аби одному не попав у писок, як буде їсти, їден перец, а другому — жмут петрушки. Теперка пошукайте в холодильнику кільо шинки чи полядвиці, жеби був цілий кусок, трошка відбиваєте, аби нагадував за формою прямокутник. З обох боків посипте сіллю, перцьом, майораном і подрібненим часником. Кількість приправи — на ваш смак і розсуд. Теперка начинку викладайте рівномірно на відбите мнясо і скручуйте в рулет. Ще пошукайте кавалок підчеревини (то таке мнясо з прожилками сала), обгорніть ним рулет, обв’яжіть грубою ниткою, аби готовий рулет сі не розсипав. Розробіт трошка кляру, обмачайте рулет у нім. Тоди розігрійте пательню, обсмажте його з каждого боку, аби пори закрити. Потім перекладіт у баняк, виляйте в него тую олію, же сі лишила в пательні і трошка води. Поставте в духовку, розігріту до 200 градусів і печіть годинку, зверху накривши фольгою або бляшаною кришкою. Як спечеться, то дайте рулету трошка побути в духовці, десь так хвилин 15─20. Тоди буде добре сі різало. Ну, а коли вистигне, ріжте на кружальця, викладайте на шалату чи шпинат і наминайте з хлібом і цибулькою, або ж часником.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте