Після свят, заковбашених і зашинкованих, хочеться чогось піснішого. То я вам нараджу рецепта запеченої рибки, який дістав від Віки Андросюк із Почаєва Кременецького району.
Півкіля скумбрії очищаємо, миємо, маринуємо (натираємо сіллю, перцем і збризкуємо лимонним соком). Поки рибка набирає аромату, нарізаємо соломкою по 200 грамів моркви й цибулі, злегка пасеруємо, тоди вимішуємо з натертим твердим сиром (100 грамів) та підсушеними подрібненими горішками (теж 100 грамів до порції). Черевце скумбрії начиняємо овочевим фаршем, накриваємо пергаментним папером або ж фольгою і відправляємо в духовку на півгодини при температурі 150 градусів. За п’ять хвилин до кінця відкриваємо рибу і змащуємо майонезом, аби утворилася золотиста шкірочка. Опісля виймаємо, нарізаємо і прикрашаємо зелениною.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК
Ілюстрація Миколи ПИЛИПОВИЧА
Прокоментуйте