Як то воно в життю є: коли товчут слабшого, а він сі відбиває, то ще більше дістане, за спротив. А як спробуют «наїхати» на сильнішого, то він так відомстит, же ніхто писка не відкриє. Чисто як недавний трапунок на сусідскій вулиці. Зара літо, діти на канікулах, вдома від вольности троха дуріют. От їден, же його тато тримає магазин у селі, взяв та й вйо камінцями по других хлопцях кидати. І втік. Прибігла мама одного з тих побитих і каже: «Чо ж ніхто йому не дав на горіхи, вас стілько є, а він їден». А хлопці відказуют: ага, нам ще потім проблем тре, як його тато прийде?
І в політиці, я вам скажу, те саме. Кілько наших хлопців москалі перебили, кілько продовжуют бити, а світ трошка санкцій вліпив, і знов президенти по переговорах із Путіном сі товчут. А вартувало Росії їдну німецку фірму обідити, то тамка так сі схарапудили, же почали вимагати внесення нових імен до санкційного списка. Бо в Кремлі на репутацію шмаркнули. А як наших хлопців убивают, то нічого страшного?!
Від тих розкладів аж тиск сі підняв. Йду-но я на кухню троха сі вспокоїти коло тих баняків. А заїдно і щось зрихтую на скору руку. Наприклад, цего разу можна спробувати фаршировані рибою, а ще — бочком і сиром яйці.
Для рибних нам тре шість яєць, 120 грам солоного оселедця, 80 грам зеленої цибулі, 30 грам масла, зо штири лижки майонезу і пучку кропу. Яйці зварити, почистити. Філе риби дрібонько посікти або, що ліпше, змолоти на м’ясорубці разом із цибульою. Яйці розрізати наполовину, забрати жовток (я ще знизу капку втну білка, жеби «формочка» не качаласі збоку на бік, як колиска, а надійно стояла). До оселедця з цибульою додати масло, половину майонезу і жовтки. Вимішати, жеби всьо було однорідне. І от у тоті білкові «кошички» викладіт масу, а поверха дайте майонез і покришений кріп.
Теперка пробуємо рихтувати яйці, фаршировані бочком і сиром. Так само зваріть зо шість штук, обберіт, розріжте надвоє і заберіть жовток. Так як бочок у мене завбільшки з долоню, то я на порцію даю зо штири його скибки. Ще тре грамів 50 твердого сира і штири гілочки петрушки. Бочок тре дрібно порізати, більшу частину обсмажити, жеби трошка втопити смальцю. Тоди додати варені жовтки, подрібнений сир і файно розтерти. Тим начинити білки, посипати зверха несмаженим бочком і прикрасити петрушкою.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК.
Ілюстрація Миколи Пилиповича