Як би перед виборами наші прилизані, вилизані і припудрені «слуги народу» не крутили язичками, як би файно не балакали, не махали кулаками, косами, вилами і хто чим може, но як включиш телевізор або радейко після виборів і навіть перед тим днем «ікс», то видиш всьо, хто чим дише. Тутка ніякі чари не поможут. Вже не раз читавім у газеті, як читачі сі сміют: ніцно той Парубій депутатів до зали кличе, бо повтікали, хто куда: хто в столову, хто до вбиральні, хто по телефоні язиком чеше, хто перед камерами позує. Всьо роблят, тілько не основну роботу. Та якби в колгоспі тракторист замість руля крутити пішов бараболю сапати, а механік замість до машин сі дивити полетів огірки збирати, то був би шкандаль. Каждий мав свою роботу і мав відробити. Зразу видно, же наші обранці толком ніде не робили. Або робили на такій роботі, же за ними ніхто не пильнував і не давав джасу. От і маємо: як вони для народу роблят, так той народ і жиє.
Я, наприклад, якби на кухні не сидів, то їсти не мав би що. Бо ж пиріжок сам сі не спече, тісто само сі не замісит, а ябка самі в бляшку сі не попросят. Всьо мушу сам робити. Як тіво пиріжки з ябками.
Наладив для тіста 300 грам муки, по 200 грам масла і сиру, 50 грам цукру і пів чайної лижки соли.
Вимішуємо муку з розм’яклим маслом, додаємо цукор, сіль і перетертий сир. Всьо то вимішуємо руками на великій дошці, а тоди рубаємо великим ножом. Тре, жеби получила сі однорідна крупка. Тоди скоренько її замішуємо руками, формуємо кулю і замотуємо в харчову плівку або папір для випічки. Ставимо на годину в холодильник. Тим часом чистимо штири ябка від шкірки і нарізаємо на штири кружальця кажне. Як буде тісто готове, тре його розкачати (три-штири міліметри завтовшки), витиснути кружечки горнятком. На одне поставити ябко і накрити таким же тістом-кружечком. Краї позащіпати. Зверха можна змастити булочки збитим яйцьом, тоди вони будут рум’яненькі. Далі розігріваємо духовку до 200—220 градусів і печемо 15—20 хвилин. Як пиріжки трошка пристигнут, можна посипати їх пудрою. Я коли мав абрикосове варення, то всередину яблучних кружальців ставив по пів чайної лижки і його. Коли ж у вас єнче повідло — попробуйте, як вам засмакує. То вже кажний собі сі дивит, як йому ліпше.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК.
Ілюстрація Миколи Пилиповича