Кумири — то як пляцки. Нинька тобі сі вдав і сподобав їден. А завтра дістанеш якого файного рецепта, спечеш нове чудо — і всьо: в тебе вже нова цяцька.
Я по своїй сусідці визначаю, хто буде в нашій державі президентом. У неї кажний новий улюбленец ним стає.
За СРСР помилитисі не було в чім. За України сусідка сохла за Кравчуком. У Чорноволі їй сі не подобали вуса. Вона взагалі хлопів з вусами не любит. Потім Кравчука розлюбила, запала на Кучму. Я донині не годен втрафити, чим він їй сі сподобав. Певно, тим, же тоже вусів не мав.
Далі була нова любов — Ющенко. Ну, порівняно з попередниками, він спочатку був той ще красотуль, поки чимісь сі не отруїв. Сусідці і Янукович був такий нічо, але спиняло її то, же сидів в тюрмі. Так що голосувала за першого.
За зека мусіла баба голосувати через пару років, бо ненавиділа Юльку, страх як ненавиділа…
Порошенка вибирали в селі майже всі, та й тракторист із него на Майдані був такий нічо. Так що «плюс» їдна галочка.
Но що я вам скажу — попри кажну нову «любов» сусідка проблем із «колишніми» не мала. Був їден — став другий і крапка. А в нас після кажних виборів їдна біда: мучимсі, же не того вибрали.
Потішити себе можна таким-во простеньким абрикосовим рулетиком. Для него тре сі запасти листковим тістом. Можете готове купити, а можете самі зробити.
Ладите 300 грам того тіста, 250 грам абрикосового повідла, 100 грам подрібненого мигдалю і їден жовток.
Тісто розкачуємо завтовшки з три міліметри на прямокутний пласт. На него викладаємо повідло і рівномірно розмацькуємо. По повідлі сипемо акуратно подрібнений мигдаль. Я задля економії даю соняшникове насіння або льон. Як маю час, то подрібнюю горіхи, а потім товчу їх качалкою, жеби було легше вкусити. Як маєте які другі види горішків під руками, то і їх можете подрібнити й дати до завиванця.
Далі скручуємо рулет і робимо ножом надрізи зверха, десь на сантиметр-два їден від другого. Збиваємо жовток і мастимо. Можна при бажанні маком посипати.
Духовку розігріваємо до 190 градусів і печемо півгодини. Даємо рулетови сі визимніти, а тоди наминаємо з чаєм, кампотом, зимним молоком, кавою чи хто си що в горня наляє.
Смачного!
Ваш пан ЮЗЕК.
Ілюстрація Миколи Пилиповича