Редактори газет Тернопільщини зустрілися з керівництвом обласної дирекції «Укрпошти»

Редактори газет Тернопільщини зустрілися з керівництвом обласної дирекції «Укрпошти»

Нині в прес-клубі газети «Вільне життя плюс» відбулася зустріч редакторів газет, які виходять на Тернопільщині, з керівництвом обласної дирекції «Укрпошти».

Під час напруженого обговорення керівники районних і обласних друкованих ЗМІ озвучили проблеми зростання вартості передплати, якості доставки, затримку розрахунку та ін.

Очільниця Тернопільської дирекції «Укрпошти» Любов Гринчишин акцентувала увагу на проблемах державного підприємства і спробах вплинути на непрості стосунки редакцій із державним монополістом.

За підсумками зустрічі редактори газет підтримали звернення до керівництва держави, профільного міністерства і силових структур із проханням вплинути на ситуацію, яка нині склалася в «Укрпошті». Медійники вимагають заборонити ріст тарифів на прийом передплати, вчасно проводити перерахунок коштів, прислухатися до умов ЗМІ при укладанні договорів, які не враховують права редакцій тощо.

Редактори друкованих ЗМІ Тернопільщини висловили занепокоєння спробами столичного керівництва розвалити поштову галузь і цим створити поле для успішної діяльності російських і проросійських друкованих видань.

Фото авторки