Розпочали власну справу

Розпочали власну справу

У січні-вересні 2018 року в ДФС у Тернопільській області зареєстрували 3992 нових платників податків. Із них 794 юридичних осіб і 3198 — фізичних осіб — підприємців. 

Як свідчить аналітика органів ДФС Тернопільщини, кількість новостворених суб’єктів господарювання за цей термін перевищує кількість тих, хто з різних причин вирішив припинити господарську діяльність. Причому реєстрація підприємницької діяльності активізувалася у вересні. Якщо зазвичай цього року в середньому за місяць реєструвалося 300-340 підприємців, то у вересні — 448 підприємців, що на третину більше за середні показники попередніх місяців. На думку фахівців управління обслуговування платників податків головного управління ДФС у Тернопільській області подібне пояснюється тенденцією поступового виходу бізнесу «з тіні».

Станом на 1 жовтня 2018 року на обліку в ДФС області перебувають 57734 основних платників податків. Із них 22760 є юридичними особами, 34974 — фізичними особами — підприємцями. Порівняно з торішніми дев’ятьма місяцями кількість платників збільшилася на 990 юридичних та фізичних осіб.

Фото сектору комунікацій головного управління ДФС у Тернопільській області