Термін для оскарження збільшено

Термін для оскарження збільшено

Головне управління ДФС у Тернопільській області повідомляє, що, відповідно до пункту 44.7 Податкового кодексу України, платник податків має право подати контролюючому органу, що проводив перевірку, заперечення та/або додаткові документи, які підтверджують показники, відображені таким платником податків у податковій звітності. На це він має п’ять робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта перевірки.

Проте з нового року цей строк буде збільшено з п’яти до десяти робочих днів. Крім того, відповідно до пункту 56.2 Податкового кодексу, коли платник податків вважає, що контролюючий орган неправильно визначив суму грошового зобов’язання або прийняв будь-яке інше рішення, що суперечить законодавству або виходить за межі повноважень контролюючого органу, встановлених Податковим кодексом України або іншими законами України, він має право звернутися до контролюючого органу вищого рівня із скаргою про перегляд цього рішення. Така скарга наразі подається протягом десяти календарних днів, що настають за днем отримання платником податків податкового повідомлення-рішення або іншого рішення контролюючого органу, що оскаржується. З 1 січня 2019 року строк її подання буде також змінений — із десяти календарних на десять робочих днів та перекочує до пункту 56.3 Кодексу.

Такі зміни передбачені Законом України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», який набере чинності 1 січня 2019 року.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області