І в біатлонному спринті третій, і в лижному

І в біатлонному спринті третій, і в лижному

У шведському Естерсунді, де через півтора місяця відбудеться чемпіонат світу з біатлону, весь цей тиждень змагаються спортсмени-параолімпійці. Серед учасників другого етапу Кубка світу з лижних перегонів та біатлону і наш земляк, студент Тернопільського національного педагогічного університету імені В. Гнатюка Тарас Радь.

Наймолодший з тернопільських параолімпійських чемпіонів, щоправда, дві перші лижні дисципліни змушений був пропустити. Як повідомив його наставник, заслужений тренер України Віктор Федорчак, атлет не встиг відновитися після перенесеної застуди. А ось на біатлонний спринт довжиною 7,5 кілометра тренери збірної вирішили його все ж заявити. І не прогадали. Хоч наслідки хвороби ще відчувалися, Тарас Радь доклав усіх зусиль, аби виступити якнайкраще. В нагороду — третє місце.

Від американця Даніеля Гноссена, який був сильнішим за нього і на першому етапі у фінському Вуокатті, відстав на 22,6 секунди. А від земляка переможця Аарона Пайка — всього на 6,6 секунди.

Успішним виявився і вчорашній виступ Тараса Радя в лижному спринті на 1200 метрів. Принципова суперечка американських та українських лижників, які змагалися сидячи, знову завершилася перемогою Даніеля Гноссена. А ось двоє інших призових місць дісталися нашим співвітчизникам. Другим фінішував львів’янин Василь Кравчук, третім — Тарас Радь.

Другий етап Кубка світу завершиться в неділю, 20 січня.

На фото: Тарас Радь у шведському Естерсунді.

Фото з архіву тернопільського «Інваспорту»