Кримінальна відповідальність за фальсифікований алкоголь

Кримінальна відповідальність за фальсифікований алкоголь

Наприкінці березня минулого року співробітники податкової міліції головного управління ДФС у Тернопільській області під час проведення операції «Акциз» за процесуального керівництва прокуратури області припинили протиправну діяльність організованої злочинної групи в складі трьох осіб. Вони виготовляли та реалізовували фальсифіковану алкогольну продукцію в скляній тарі та тарі бег-ін-бокс.

Фальсифікатори  створили підпільне виробництво, а вже готовий товар реалізовували оптовими партіями покупцям на території Тернопільської, Львівської і Закарпатської областей. Усього в порушників вилучили фальсифікованої алкогольної продукції на суму півмільйона гривень, спирту на суму 200  тисяч гривень, два транспортних засоби, які були задіяні до незаконної діяльності, орієнтовною вартістю 500 тисяч гривень, скляну тару для горілчаних виробів, обладнання для розливу фальсифікату.

У лютому цього року Тернопільський міськрайонний суд засудив цих осіб за незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільного цеху, незаконне придбання, зберігання, перевезення з метою використання при продажу товарів, а також збут підроблених марок акцизного збору, вчиненому організованою групою.

Одному учаснику злочинної групи призначено покарання у виді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік та сплатою штрафу в сумі 51 тисяча гривень у дохід держави. Кожному з двох інших учасників злочинної групи доведеться сплати штраф у сумі 51 тисяча гривень у дохід держави. Крім цього, судом прийнято рішення про конфіскацію фальсифікованої алкогольної продукції, обладнання для її виготовлення та підроблених марок акцизного податку.

Всього з початку 2019 року співробітники податкової міліції Тернопільщини вилучили з незаконного обігу товарів підакцизної групи на суму понад 7,4 мільйона гривень. Повідомлення про підозру вручено чотирьом особам, які займалися незаконним виготовленням та збутом фальсифікату. Суди прийняли рішення про конфіскацію вилучених із незаконного обігу спирту та алкогольних напоїв на суму 5,8 мільйона гривень.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області