Перший утішний тур — у Тернополі

Перший утішний тур — у Тернополі

Ось і завершився перший етап чемпіонату України серед жіночих команд суперліги. Волейболістки тернопільської «Галичанки-ТНЕУ-Гадз», які ще раніше втратили шанси пробитися до чільної четвірки, в завершальному чотирнадцятому турі минулих п’ятниці-суботи приймали вінницький «Білозгар».

Порадувати прихильників хоча би однією перемогою підопічним Віктора Туркули, на жаль, не вдалося. Суперниці, щоб не оглядатися на підсумки протистояння в Южному на Одещині, де «Хімік» приймав хмельницький «Новатор», мали конче перемагати. І свого таки домоглися: 3:1 (25:14, 25:15, 23:25, 25:22) — у першому матчі і 3:0 (25:21, 25:19, 25:22) — у другому. Тож і після 28-ми проведених зустрічей в активі «Галичанки» так і залишилися дев’ять перемог, які не дозволили піднятися в турнірній таблиці вище шостого місця.

Інші результати чотирнадцятого туру: «Хімік» — «Новатор» — 3:0, 3:0, «Волинь» (Луцьк) — «Регіна» (Рівне) — 3:0, 3:1, «Університет» (Чернігів) — «Орбіта» (Запоріжжя) — 1:3, 3:2.

Перший із двох фінальних турів змагань команд, які продовжать суперечку за п’яте-восьме місця, відбудеться в Тернополі в п’ятницю-неділю, 5—7 квітня. Наші землячки спочатку поміряються силами з «Університетом», далі — з «Новатором», а в неділю — з «Регіною».

Фото автора