Відпочивали та малювали

Відпочивали та малювали

У Тернополі відбулася перша зустріч у рамках клубу матусь дітей з інвалідністю «Я поруч». Десять учасниць долучилися до майстер-класу з малювання пастеллю. Організували дійство для жінок керівниця творчої майстерні «Палітра тепла» Оксана Чмиленко та її чоловік-художник Олександр Чмиленко.

Кожна із мам під керівництвом майстра мала нагоду створити власну картину. Окрім цього, така зустріч дозволила жінкам відпочити від рутини, поспілкуватися у приємній компанії та розвинути власні таланти.

— Велике спасибі організаторам та майстрам! Хоч душа кожної з нас на п’ятдесят відсотків все одно була біля наших діточок, та на інші п’ятдесят відсотків ми відпочили, кардинально змінили оточення. І що дуже важливо для нашого мозку, ми більше двох годин мислили творчо, розслаблено, не поспішаючи, не згадуючи про медикаменти чи реабілітації, — зазначила учасниця зустрічі, мама двох особливих хлопчиків Оксана Брунда-Гусарук.

Організаторка клубу матусь дітей з інвалідністю Олена Коваль зазначає, що подібні заходи особливо цінні для жінок, які роками не мають можливості повноцінно відпочити. Саме тому вона закликає охочих майстринь та майстрів із Тернополя провести такі зустрічі.

— Організуйте для учасниць клубу-безкоштовний майстер-клас, і таке творче заняття додасть жінкам оптимізму, сили й підтримки, які так необхідні у їхніх нелегких життєвих ситуаціях, — наголосила Олена Коваль.

Фото із соцмереж