І ОБМІН ДОСВІДОМ, І ВІДПОЧИНОК

І ОБМІН ДОСВІДОМ, І ВІДПОЧИНОК

У БОРЩІВСЬКОМУ АГРОТЕХНІЧНОМУ КОЛЕДЖІ ЗАВЖДИ РАДО ПРИЙМАЮТЬ ГОСТЕЙ. У НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ ЩОРОКУ ВІДБУВАЮТЬСЯ НАРАДИ І ЗАСІДАННЯ, ЗВІТИ ТВОРЧИХ КОЛЕКТИВІВ, НА ЯКИХ ВИКЛАДАЧІ, КЕРІВНИКИ РІЗНИХ ЗАКЛАДІВ ДІЛЯТЬСЯ ДОСВІДОМ, НАПРАЦЮВАННЯМИ, ІДЕЯМИ.

Нещодавно до коледжу з’їхалися представники закладів вищої освіти І—ІІ рівнів акредитації із різних регіонів України, щоб взяти участь у спільному засіданні-нараді. Тут пройшло засідання ради з виховної, спортивно-масової роботи та студентських справ державно ї установи «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» і методичного об’єднання заступників директорів з виховної роботи закладів вищої освіти І—ІІ рівнів акредитації Тернопільської області.

Борщівський коледж, як завжди, гостинно приймав учасників зібрання. Очолює заклад уже багато років Ярослав Васильович Козій, відмінник аграрної освіти України, умілий керівник величезного колективу, друг студентів і людина, для якої коледж став буквально другим домом. У вітальному слові Ярослав Козій розповів про історію закладу, здобутки викладачів і студентів, промовисті перемоги у навчанні, виховній роботі, творчості, спорті. Для гостей екскурсію аудиторіями і виробничими кімнатами, гуртожитками провели заступники директора Ігор Блозва і Галина Сарап.

Є чим пишатися Борщівському агротехнічному коледжу. Адже він входить до п’ятірки кращих аграрних закладів України. Студенти здобувають знання на п’яти факультетах, до їхніх послуг — два великі гуртожитки, бібліотека, спортивний комплекс, якому немає рівних серед схожих закладів у всій Україні. У коледжі здобувають освіту більше 600 студентів на стаціонарній формі навчання і 250 осіб — на заочному відділенні. У структурі навчального закладу — потужна матеріальна база, виробничо-практичне господарство, навчальні території і полігони, виробничі майстерні, 547 га земельних угідь, що обробляють.

Цього разу в коледжі ділилися досвідом із представниками інших навчальних закладів зі всієї України. Цікавими були виступи про напрацювання останніх років завідувачки кабінету соціально-гуманітарної та виховної роботи «Науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти» Ірини Лепехи й методистка кабінету соціально-гуманітарної та виховної роботи цієї ж установи Ірини Степанової.

Заступниця директора Борщівського агротехнічного коледжу Галина Сарап розповіла присутнім, що завдяки цій установі і її керівникам вона, як людина, що відповідає за виховний напрямок у коледжі, отримує цінні поради та належну допомогу у вирішенні найважливіших питань. Відвідали гості також і найбільшу гордість коледжу — спортивний комплекс. У спорт тут залюблені всі без винятку, а найбільше — сам керівник Ярослав Козій. Лише на рік на його розвиток йде мільйон гривень! Але, як каже Ярослав Васильович, цю непосильну ношу покинути не можна, бо тоді спорткомплекс занепаде без господарських рук. Загальна площа стадіону — 5,8 га. До послуг спортсменів — велике футбольне поле з трибунами на 3000 глядачів, спортивний комплекс із залом площею 642 метри квадратних, борцівським, тренажерним, гімнастичним залами. Волейболісти коледжу неодноразово ставали переможцями змагань різних рівнів.

Ще одна гордість навчального закладу — команда з вільної боротьби, яка вже вкотре бере участь у фінальних змаганнях всеукраїнських спортивних ігор з цього виду спорту. Представники коледжів аграрної освіти в Борщеві перебували два дні. Гості побували на дійстві з нагоди Дня вишиванки, відвідали печери — туристичні принади Борщівщини і поспілкувалися з творчими особистостями краю.

Ірина МАДЗІЙ

 На фото авторки: після завершення засідання.