Підлягають реєстрації в системі електронного адміністрування

Підлягають реєстрації в системі електронного адміністрування

Відповідно до пункту 22 підрозділу 5 розділу ХХ Податкового кодексу України, внесеними Законом України від 23 листопада 2018 року за номером 2628-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо покращення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів», платники податку зобов’язані з першого травня до першого червня 2019 року зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального всі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на перше липня 2019 року.

Суб’єкти господарювання, які відповідатимуть визначенню платників податку з першого липня 2019 року, зобов’язані до цієї дати зареєструватися платниками податку та зареєструвати в системі електронного адміністрування реалізації пального всі акцизні склади, розпорядниками яких такі платники податку будуть станом на перше липня 2019 року.

Постановою Кабінету міністрів України від 24 квітня 2019 року за номером 408 «Деякі питання електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового» затверджено Порядок електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Відповідно до його пункту 5 платники акцизного податку — розпорядники акцизних складів зобов’язані зареєструвати всі акцизні склади в системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

Один акцизний склад реєструється виключно одним розпорядником акцизного складу. Один розпорядник акцизного складу може зареєструвати один і більше акцизних складів. Без реєстрації акцизного складу забороняється здійснення реалізації пального на такому складі.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області