Головне не кількість, а зміст відповідей

Головне не кількість, а зміст відповідей

Повідомлення від головного управління ДФС у Тернопільській області. За сім місяців 2019 року до них надійшло 42 інформаційні запити — на п’ять менше, ніж торік за аналогічний період.

Більшість із них (23 заяви) відправили електронними засобами комунікаційного зв’язку. Ще дев’ятнадцять отримані поштою. Щодо категорій заявників, то 27 надійшло від громадян, тринадцять — від юридичних осіб, а по одному запиту надіслали засоби масової інформації та об’єднання громадян без статусу юридичної особи.

У заявах найчастіше прагнули з’ясувати інформацію щодо внесків до фондів, розміру доходів та сплачених сум податків суб‘єктів господарювання, деталей сплати екологічного податку, акцизного збору, виникнення та ліквідації податкового боргу, оподаткування дивідендів. Заявники також цікавилися діяльністю митної служби і кадрові питаннями теж.

Після розгляду запитів фахівці фіскальної служби області задовольнили 25 із них, надавши вичерпні відповіді. Ще тринадцятьом запитувачам відмовили в наданні інформації. А чотири запити переадресували належним розпорядникам інформації.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області