Податок за елітні авто

Податок за елітні авто

За січень-липень 2019 року власники авто сплатили до місцевих бюджетів Тернопільщини два мільйони 386,5 тисячі гривень транспортного податку — на 324 тисячі гривень більше очікуваного. Про це повідомили в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Власники автомобілів — юридичні особи сплатили один мільйон 398,1 тисячі гривень, що на 35,7 тисячі більше, ніж у торішньому аналогічному періоді. Фізичні особи поповнили місцеві скарбниці, сплативши 988,4 тисячі гривень платежу.

Не зайве нагадати, що платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на перше січня податкового (звітного) року (у 2019-му — один мільйон 564 тисячі 875 гривень).

Ставка податку встановлюється з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 тисяч гривень за кожен легковий автомобіль, що є об’єктом оподаткування.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області