Порядок отримання відомостей із державного реєстру

Порядок отримання відомостей із державного реєстру

Пунктом 70.3 статті 70 Податкового кодексу України передбачено, що до інформаційної бази Державного реєстру фізичних осіб — платників податків включаються дані про фізичних осіб, зокрема джерела отримання доходів, сума нарахованих та/або отриманих доходів та сума нарахованих та/або сплачених податків. Про це нагадали в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Порядок отримання відомостей з державного реєстру та форми відомостей встановлені Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб — платників податків, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 29 вересня 2017 року за номером 822 і зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 25 жовтня 2017 року за номером №1306/31174.

Відповідно до пункту 2 розділу X положення відомості з державного реєстру є документом, який безоплатно надається контролюючим органом за зверненням фізичної особи — платника податків (його представника) щодо отримання відомостей із державного реєстру та свідчить про наявність або відсутність відомостей про таку особу в ньому.

Для отримання відомостей про себе з державного реєстру фізична особа звертається особисто або через представника до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу в разі, якщо фізична особа тимчасово перебуває за межами населеного пункту проживання, подає документ, що посвідчує особу, та заяву щодо отримання відомостей з державного реєстру про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків за формою № 10ДР (додаток 14 до положення). Представник додає до заяви за формою № 10ДР довіреність, засвідчену в нотаріальному порядку, на отримання відомостей із державного реєстру, документ, що посвідчує особу такого представника, та ксерокопію (з чітким зображенням) документа, що посвідчує особу довірителя (абзац перший пункту 4 розділу X положення).

Згідно з пунктом 6 розділу X положення контролюючий орган протягом трьох робочих днів із дня звернення фізичної особи (представника) надає відомості з державного реєстру за формами, наведеними в додатках 15 і 16 до положення.

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області