Тимчасово переміщені особи і транспортний податок

Тимчасово переміщені особи і транспортний податок

Громадяни України, які постійно або тимчасово проживають в Україні, зобов’язані протягом тридцяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце проживання. Про це нагадали в головному управлінні ДФС у Тернопільській області.

Окрім того, фізичні особи — платники податків повинні подавати контролюючим органам відомості про зміну даних протягом місяця з дня їх виникнення шляхом подання заяви за формою №5ДР.

Податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем тимчасового перебування фізичної особи (місце переміщення з тимчасово окупованої території або району проведення антитерористичної операції).

Згідно ж із підпунктом 267.6.1 пункту 267.6 статті 267 Податкового кодексу України обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування фізичних осіб здійснюється контролюючим органом за місцем реєстрації платника податку. А підпунктом 267.6.2 визначено, що податкове повідомлення-рішення про сплату суми податку та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його реєстрації до першого липня року базового податкового (звітного) періоду (року).

Фото сектору комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області