«Золото» із «Золотого берега»

«Золото» із «Золотого берега»

Пляж «Золотий берег» у Чернігові наприкінці першої декади серпня став ареною проведення фінального туру чемпіонату України з пляжного волейболу серед юнаків і дівчат віком до чотирнадцяти років. Змагання насамперед засвідчили, що гра над сіткою і далі користується неабиякою популярністю серед молоді — за нагороди турніру виявили бажання посперечатися 23 юнацькі дуети і 31 — дівчат із Запорізької, Хмельницької, Львівської, Херсонської, Дніпропетровської, Чернігівської і Тернопільської областей і столиці нашої держави.

Триденна боротьба засвідчила, що юнки з Тернопільщини і далі залишаються фаворитками всеукраїнських змагань цієї вікової групи. Саме дуетові із Ланівців у складі Діани Голод і Богдани Грицик так і не знайшлося рівних у суперечці дівчат. Тож у нагороду — заслужені золоті медалі чемпіонок України своєї вікової групи.

У Ланівцях, до речі, півтора роки тому закрилася єдина в районі дитячо-юнацька спортивна школа. Саме в цьому спеціалізованому навчальному закладі в останні роки його існування завдяки старанням тренера Наталії Вишневської плідно працювало відділення волейболу. Його вихованки регулярно брали участь та успішно виступали в обласних змаганнях, набиралися досвіду і під час виступів на регіональних чи всеукраїнських стартах.

Зайве тому свідчення — приклад Діани і Богдани, які за п’ять років, відколи вперше переступили поріг спортивного залу, завоювали титул чемпіонок України з пляжного волейболу серед дівчат віком до чотирнадцяти років. Причому саме Наталія Вишневська домоглася того, що в районному центрі створили належні умови і для занять пляжним волейболом.

Утім у повідомленнях інформаційних агентств про підсумки турніру дещо насторожила інформація про те, що наставниками новоспеченого чемпіонського дуету є батьки однієї з юних волейболісток Алла Жмака і Володимир Грицик. Невже після закриття ДЮСШ згаданий самобутній фахівець припинила заняття з талановитими місцевими вихованками? Аби з’ясувати інформацію з перших, так би мовити, вуст, відшукав у записнику номер телефону Наталі Вишневської:

— Нині працюю вчителем фізкультури в Лановецькій ЗОШ №1, — роз’яснила ситуацію Наталія Ігорівна. — Однак занять із волейболістками не припинила, продовжуємо тренування вже в шкільному волейбольному гуртку, який фінансується завдяки старанням місцевої влади. І де Діана з Богданою, до речі, й далі займаються разом із подругами. Стосовно ж того, що наставниками пляжного дуету від початку цього літа стали Алла Жмака і Володимир Грицик, то рішення про це прийняли батьки обох дівчат. Якось перечити їм не мала права, адже обоє вже не є вихованками ДЮСШ, честь якої досі захищали. Коли рідні вважають, що саме ця обставина допоможе Богданці і Діані додати в рівневі майстерності, то можу хіба побажати їм успіху. Адже щиро вболіваю за дівчат, переконана, що з часом їм буде під силу вирости до рівня гравців збірної України. Коли, звісно, не знизять вимог до себе, як і в попередні роки займатимуться улюбленою грою з максимальною самовіддачею.

На фото: чемпіонки України з пляжного волейболу серед дівчат віком до чотирнадцяти років Богдана ГРИЦИК і Діана ГОЛОД.

Фото з вільних джерел